top of page
6_edited.jpg

Over de ontwerpers

Puck Janssen en Nienke Weggelaar van Atelier Kap & Co. maken exclusieve lampenkappen. De Amsterdamse vriendinnen werken samen met gerenommeerde stoffenleveranciers. Iedere kap is een statement piece met een persoonlijke touch voor je interieur.

 

“We zijn dol op kleurige bijzondere prints en het verhaal erachter. Vaak worden ontwerpers geïnspireerd door beelden uit eeuwenoude archieven of reizen die ze maken”.

Interiorjunkies

Beiden zijn ze creatief en interiorjunkies. Nienke’s huis is een soort Villa Kakelbont met vele verrassende combinaties, en ook Puck houdt van spelen met kleur en prints.

In 2014 heeft Nienke met haar moeder Nicolette in Bussum de winkel Weg & Co geopend.  Zij verkopen daar vintage meubels en woonaccessoires in consignatie. Vaak worden er lampen ingebracht met een niet matchende kap. Klanten kunnen daar niet altijd doorheen kijken waardoor de lamp blijft staan, terwijl de voet vaak prachtig is. Daar is het plan ontstaan om kappen te gaan maken en sindsdien lopen ze over van ideeën. 

Puck en Nienke doen het allemaal samen: de keuze en inkoop van stoffen, de aanvragen van klanten, ontwerpen en het maken van de kappen. Vanaf het begin loopt het als een trein. Ze maken lange dagen, maar vinden het zo heerlijk om te doen. “Onze lampenkappen zijn verrassend, persoonlijk met af en toe een vleugje humor”.

Nieuwe vondsten

“We blijven altijd zoeken naar mooie stoffen en struinen graag over antiek- en curiosa markten waar we de mooiste vondsten doen. Van een antieke vogelkooi of gekke vaas maken wij een lamp”.

Naast hun collectie stoffen, gebruiken ze vaak bestaande materialen. Voor het label ANNA + NINA hebben ze van overgebleven fluwelen stof uit hun vorige collectie, prachtige warmrode lampenkappen met catchy leopard binnenkant gemaakt.

Tot in Detail

Er is veel vraag naar hun exclusieve, handgemaakte lampenkappen. Ze gebruiken de mooiste materialen en werken af tot in detail. Naast de buitenkant van de kap, is de binnenkant minstens net zo belangrijk. Deze kan naar wens ook met stof/behang bekleed worden. Het lampenkap frame laten ze goudkleurig coaten. Ze werken in opdracht van particulieren en bedrijven, zoals hotels, restaurants en kantoren. Zelfstandig of in samenwerking met interieurprofessionals en architecten. Zo hebben zij voor de prachtige woonboerderij van Miljuschka Witzenhausen een kap ontworpen, evenals voor actrice Jelka van Houten. Daarnaast hebben ze fijne samenwerkingen gehad met influencers als o.a. Romy Boomsma en Billy Rose.

bottom of page